За контакти и записвания: +359 889898587 ,+359 887562466

инж. Радка Стаменова

Инж. Радка Цветкова Стаменова е основател и ръководител на Частно основно училище с изучаване на английски език “Меридиан 22” и на Частна английска гимназия “Меридиан 22”.

Г-жа Радка Стаменова е електроинженер по професия, завършила магистратура в Техническия университет - София. Работила е като научен сътрудник в „Енергопроект”. Специализирала е в Импириъл Колидж, Лондон, както и в университет в Лийдс, Великобритания.

През 1990 г. инж. Радка Стаменова създава фирма “Меридиан 22” ООД, която успява да се наложи в бизнес средите не само като организатор на международни изложения в страната и чужбина, но се утвърждава и със своята образователна дейност.

Лицензирането през 1993 г. на Частно основно училище с изучаване на английски език “Меридиан 22” осъществява амбицията за съчетаване на българските образователни традиции и изискванията на новото време.

През 1998 г. е лицензирана и Частна профилирана гимназия “Меридиан 22” с изучаване на английски език. През 2009 г. Гимназията получава лиценз за международната програма International Baccalaureate.

През 2000 г. беше създадена Частна профилирана гимназия по икономика и мениджмънт “Интербизнес”, а през 2003 г. е лицензиран Професионален колеж по мениджмънт в туризма, ресторантьорството и хотелиерството "Интербизнес".

Инж. Радка Стаменова е:

За своя висок професионализъм и заслуги към бизнеса и образованието, г-жа Стаменова е удостоена с редица престижни отличия.